VandaagCollectief mail naar: info@vandaagcollectief.nl of bel 06-29 62 60 24

Acties

Gezin is meer dan 3000 Euro kwijt aan zorgverzekering in 2016

 

 Zorgpremie 2016 stijgt met 7 euro

De zorgpremie zou volgend jaar op 103 euro per maand liggen, dat is 7 euro hoger dan afgelopen jaar het geval was. Bronnen melden dit aan De Telegraaf.
Het bedrag gaat hier enkel nog om de verwachtingen van het kabinet, aangezien de verzekeraars in het najaar de premie pas definitief zullen maken.

Gelukkig kan het ook zijn dat de premie toch wat lager uit zal vallen dan die 103 euro. Dit komt omdat de laatste jaren minder is gedeclareerd bij de zorgverzekeraars dan dat het ministerie van Volksgezondheid met Prinsjesdag bekend gemaakt had.

Premiegroei vlakt af

Wel is het zo dat de premie minder snel stijgt dan afgelopen jaar het geval was. Van 2014 op 2015 steeg de premie namelijk met gemiddeld 10 euro, waar er nu dus wordt verwacht dat het om 7 euro per maand gaat. Deze mindering in groei zou te danken zijn aan de afgevlakte stijging van de zorgkosten.

Nederland zal in 2016 wel weer meer geld uitgeven aan de zorg, wat er dus voor zorgt dat de premie zal gaan stijgen. Wel lukte het minister Schippers van Volksgezondheid om de uitgaven met 12 miljard euro te verminderen. Als dat niet gebeurt was, dan was je per persoon in 2016 zo’n 150 euro meer kwijt.

 

Meer berichten